top of page

OVER MIJ

bio is mij met de paplepel ingegoten

Als klein meisje op het Brabantse platteland werd ik omringd door een moestuin, fruitbomen, een paar kippen en een varken. Daar leerde ik dat voedsel deel uitmaakt van een groter geheel. Het varken at de restjes uit de tuin en ging na een jaar naar de lokale slager, een natuurlijke kringloop. Toen ik Voeding en Gezondheid ging studeren en in de stad ging wonen, besefte ik pas echt hoe bevoorrecht ik was met die jeugd.

AF7EA7D2-F531-4921-8238-A48AB0F1ED8E_edited.jpg

BIO + FOODIE = BIOFOODIE 💚

Gezond eten uit een lokale kringloop zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Omdat biologische voeding daar het dichtst bij in de buurt komt, werd dat mijn persoonlijke missie: bio moet het nieuwe normaal worden.

​

Ik studeerde af bij Bionext, toen nog Biologica, en deed onderzoek naar consumentengedrag in de biospeciaalzaak. Die biospeciaalzaak is me altijd blijven fascineren. Het onafhankelijke, transparante en eerlijke karakter van biologisch is zó mooi en zó hoopvol voor de toekomst.

​

Maar hoe zorgen we ervoor dat nog meer mensen biologisch gaan waarderen?

795977C9-B2FB-4DC9-A6C6-6297D944088C.JPG

Bio laten groeien

Boeren willen wel omschakelen naar biologisch, daar ben ik van overtuigd. De grootste uitdaging ligt bij de consument. Daarom heb ik me de afgelopen jaren gericht op marktontwikkeling, met marketing en communicatie als vertrekpunt. Zowel B2B als B2C.

​

Door goed te begrijpen hoe je huidige én potentiële doelgroepen bereikt, wordt duidelijk op welke vlakken biologisch zich nog verder moet ontwikkelen. Want alleen met een sterke samenwerking tussen marketing en productontwikkeling kunnen we bio écht laten groeien.

 

En daar zet ik me graag voor in!

OPLEIDING EN WERKERVARING

2019 - heden

LID VAN DEMETER VOORWAARDEN COMMISSIE

Stichting Demeter

De Demeter Voorwaarden Commissie specificeert de regelgeving voor producten met het Demeter keurmerk. Innovaties in de sector worden getoetst aan de beginselen van de biodynamische landbouw en op basis daarvan wordt een oordeel gegeven of de methode al dan niet mag worden toegepast binnen het Demeter keurmerk.

2019 - 2020

MEDEWERKER KWALITEIT

Udea

Ondersteuning bij diverse MVO projecten.

2015 - 2019

MEDEWERKER KWALITEIT

Natudis

Specificatiebeheer. Controle van verpakkingen op wetgeving incl. marketinguitingen. Trainen van medewerkers van biospeciaalzaken op productkennis.

2008 - 2015

ONDERZOEK EN KWALITEIT

Diverse bedrijven

Diverse functies op het gebied van onderzoek en kwaliteit bij o.a. Wageningen Universiteit en Danone Research.

2006-2008

VOEDING EN GEZONDHEID (MSC)

Wageningen Universiteit. 

Specialisatie: voedingsepidemiologie

2002-2006

VOEDING EN DIETETIEK (BSC)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

Afstudeeropdracht bij Biologica: Consumentengedrag van de klant van de natuurvoedingswinkel

©2025 Biofoodie

bottom of page