top of page

OVER MIJ

bio is er met de paplepel ingegoten

Als klein meisje groeide ik op op het Brabantse platteland. Met een moestuin, fruitbomen, een paar kippen en een varken leerde ik dat voedsel met elkaar in verbinding staat. Het varken at alle restjes uit de tuin en ging na een jaar naar de lokale slager. Toen ik Voeding en Gezondheid ging studeren en naar de stad verhuisde besefte ik me hoe bevoorrecht ik als jong meisje was. 

AF7EA7D2-F531-4921-8238-A48AB0F1ED8E_edited.jpg

BIO + FOODIE = BIOFOODIE 💚

Gezond eten uit een lokale kringloop zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. En gezien biologische voeding daar het dichtst bij in de buurt komt werd dat mijn persoonlijke missie: bio moet het nieuwe normaal worden. Ik studeerde af bij Bionext (toen heette dat nog Biologica) en deed onderzoek naar consumentengedrag in de biospeciaalzaak. Die biospeciaalzaak is me altijd blijven triggeren. Het onafhankelijke, transparante en eerlijke karakter van biologisch is zo mooi en hoopvol voor de toekomst. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er nog meer mensen biologisch gaan waarderen?

795977C9-B2FB-4DC9-A6C6-6297D944088C.JPG

Bio laten groeien

Boeren willen wel omschakelen naar biologisch. Daar ben ik van overtuigd, maar de uitdaging zit bij de consument. Daarom heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor marktontwikkeling vanuit marketing & communicatie. Zowel op B2B als B2C. Door goed te begrijpen hoe je de huidige en potentiële doelgroepen kunt bereiken wordt ook inzichtelijk op welke vlakken biologisch nog moet doorontwikkelen. Met een goede samenwerking tussen marketing en ontwikkeling kunnen we bio laten groeien. Dat is waar ik me voor wil inzetten.

OPLEIDING EN WERKERVARING

2019 - heden

LID VAN DEMETER VOORWAARDEN COMMISSIE

Stichting Demeter

De Demeter Voorwaarden Commissie specificeert de regelgeving voor producten met het Demeter keurmerk. Innovaties in de sector worden getoetst aan de beginselen van de biodynamische landbouw en op basis daarvan wordt een oordeel gegeven of de methode al dan niet mag worden toegepast binnen het Demeter keurmerk.

2019 - 2020

MEDEWERKER KWALITEIT

Udea

Ondersteuning bij diverse MVO projecten.

2015 - 2019

MEDEWERKER KWALITEIT

Natudis

Specificatiebeheer. Controle van verpakkingen op wetgeving incl. marketinguitingen. Trainen van medewerkers van biospeciaalzaken op productkennis.

2008 - 2015

ONDERZOEK EN KWALITEIT

Diverse bedrijven

Diverse functies op het gebied van onderzoek en kwaliteit bij o.a. Wageningen Universiteit en Danone Research.

2006-2008

VOEDING EN GEZONDHEID (MSC)

Wageningen Universiteit. 

Specialisatie: voedingsepidemiologie

2002-2006

VOEDING EN DIETETIEK (BSC)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

Afstudeeropdracht bij Biologica: Consumentengedrag van de klant van de natuurvoedingswinkel

bottom of page